Građani dostojanstveno rekli šta misle o Javnom servisu

Žao nam je što uredništvu RTCG-a smeta pritisak koji mi, građani, pravimo, kako bismo za svoj novac dobili objektivan i profesionalan Javni servis, kakav zaslužujemo. Kakav je trenutno novinarski standard te kuće, očigledno je i iz saopštenja koje su izdali. Snimci, međutim, sami po sebi demantuju njihove optužbe, pa građanima ostaje ili da vjeruju svojim očima ili da slijepo vjeruju medijskim neistinama našeg Javnog servisa.

Građani su dostojanstveno, da dostojanstvenije ne može, glasno poručili šta misle o radu ovakvog Javnog servisa, ponovili zahtjev za ostavkama i mirno se, kao i sa prethodnih osam, razišli i sa devetog protesta. "Nasilje kao logičan ishod" očigledno postoji samo u glavama uredništva RTCG-a. Ako njima smeta to što im zaposleni okreću leđa, neka razmisle zbog čega je to tako.

Možda je jedan od razloga i to što lažno prenose da je jedan od učesnika odgurnuo njihovu producentkinju i vrijeđao je, što je, opet naglašavamo, apsolutna neistina.

Pozivamo ih da slobodno podnesu prijavu, jer oni "mirni imidž protesta" ne mogu narušiti, bez obzira na sva podmetanja sa kojima smo se od režimskih medija do sada suočili.