Nakon 20. aprila, vidimo se na #ODUPRISE protestima povodom Dana Evrope i Dana nezavisnosti

Deveti #ODUPRISE protest biće održan 20. aprila u 19 sati ispred zgrade Predsjednika Crne Gore. Pozivamo sve slobodne građane da i ove subote, u još većem broju, zajedno poručimo da nam je dosta korupcije i autokratije, te da smo mi oni koji se bore i rade za ovu državu.

Proteklog vikenda domaćinski smo dočekani u 11 crnogorskih gradova, gdje smo u direktnim razgovorima sa građanima dogovarali zajedničke korake i aktivnosti koji će dovesti do promjene nakaradnog sistema. Posjete drugim opštinama planirane su i u narednom periodu, jer su država svi njeni građani.

Ne smijemo dozvoliti da ova vlast, koja je došla ulicom i koja je tri decenije održavana trgovinom ljudskim dušama, i dalje drži našu sudbinu u svojim rukama, a naš novac u svojim džepovima. Toliko je srasla sa organizovanim kriminalom, da je postalo nejasno upravlja li ovaj režim kriminalcima ili kriminalci režimom.

Ne prihvatajmo ćutke da plaćamo namete za njihovu djecu i prijatelje, dok nam se sistemski uništavaju zdravstvo, školstvo, privreda i životna sredina. Ne dozvolimo da progone novinare koji o tome pišu, nastavnike, ljekare, studente, radnike, činovnike i penzionere koji se protiv toga bune.

Foto: Aleksandar Jaredić

Ne budimo nijemi posmatrači pljačke i korupcije, nepravde i terora. Izborimo se na Ulici - to je jedina institucija koju nijesu uspjeli da zarobe - za društvo jednakih šansi za sve, poput onih evropskih.

MI SMO EVROPA, poručićemo zajedno i 9. maja, na njen praznik. Pokret Odupri se već je prijavio i priprema okupljanje povodom Dana Evrope, od koje nas ne dijeli ništa osim DPS-a i njegovih satelita.

MI SMO DRŽAVA, poručićemo zajedno i 21. maja, na Dan nezavisnosti. Crna Gora pripada svim njenim građanima, a oni nikada više neće dozvoliti da je ovakva vlast vodi ni tri mjeseca, a kamoli tri decenije.

Galerija:

Nakon 20. aprila, vidimo se na #ODUPRISE protestima povodom Dana Evrope i Dana nezavisnosti Nakon 20. aprila, vidimo se na #ODUPRISE protestima povodom Dana Evrope i Dana nezavisnosti